Časové osy zdarma

5 nejdůležitějších neplacených funkcí v systému pro časové přímky

 

ZDARMA funkce v Timixi (ilustrační foto: designed by nuchylee / Freepic)

Jste tu poprvé a netušíte, co vás bude použití Timixi stát? Asi tedy nevíte, že originální český nástroj, s kterým můžete tvořit chronologická zobrazení událostí na časové ose, je bezplatný. Přehledná online vizualizace důležitých milníků je důležitá pro rychlé pochopení časových souvislostí v každém tématu. Vytvoření časové osy je otázkou několika jednoduchých kroků - a to uvítáte třeba při školním vzdělávání.

Možná ale teprve sbíráte odvahu, abyste si vytvořili vlastní časovou osu zdarma. Snad si raději budete vybírat z nabídky redakčně zpracovaných časových přímek. - Tyto prémiové časové přímky můžete získávat už za pár symbolických kreditů. Ale je jich tu také celá řada zdarma.

Slyšeli jste o kvízech, které se automaticky generují z časových os? Uvažujete o použití při školní výuce, vzdáleném vyučování nebo ve vzdělávacím kurzu? - Kvízy dostáváte k vlastním i získaným časovým osám jako bonus.

Hrajete rádi stolní hry? Rádi si sednete s dětmi bez mobilů, u společné zábavy? Nezapomeňte, že i při hraní her si děti zapamatují kupu informací a lépe pochopí vztahy mezi událostmi. - Z časové osy si můžete vytvořit sadu herních karet pro stolní hru a nic vás to nemusí stát.

pruh časové osy

Webová aplikace Timixi vám dává volnost v rozhodování, jak využít možností časových os. Neváhejte a vyzkoušejte si, co všechno zde můžete používat zdarma.

 

Základní funkce systému Timixi zdarma:

Vytvoření nové časové osy vlastními silami není vůbec složité a jako základní nástroj je v Timixi pro všechny zdarma.
V nabídce zpracovaných časových přímek použijte filtr zdarma - najdete tu řadu os pro školní výuku nebo čistě pro inspiraci.
Aplikace pro časové osy umožňuje hladkou spolupráci s konkrétním uživatelem, např. mezi učitelem a studentem.
K získané nebo vytvořené časové ose máte volně k dispozici kvízy jak on-line, tak i v písemné podobě - testy s nimi můžete provádět opakovaně.
Pro časové osy s dostatečným počtem událostí si můžete stáhnout hrací karty pro deskovou hru. Stačí je vystřihnout, slepit a hrát.

Pro používání Timixi nemusíte stahovat nebo instalovat žádný program. Nepokoušejte se vytvořit časovou osu ve wordu nebo excelu - ušetřte si tenhle zápas s programy, určenými původně na něco jiného a využijte specializovanou aplikaci. Interaktivní časové osy v Timixi nemusíte nikam ukládat, systém vám dává k dispozici prostor pro jejich uchování. Své vytvořené i získané chronologie máte vždy k dispozici online u svého počítače, při ruce ve svém mobilu nebo na tabletu. A snadno můžete při jejich tvorbě pozvat ke spolupráci přátele nebo spolužáky.

Přestože můžete některé z těchto funkcí využívat i bez přihlášení, lépe se vám bude v systému časových os pracovat s registrací. Při každém použití Timixi vám potom budou na uživatelském účtu naskakovat slevové žetony.

 

 

 

Foto designed by nuchylee / Freepic



ver 1.7.6