Dokumenty ke stažení

Práci s časovými osami vám usnadní také materiály k bezplatnému stažení.

 

download a newsletter (ilustrační foto:  Janoon028/Freepik)

Závěr ročního seriálu článků, tipů a návodů už míří mimo běžné webové stránky - jsou tu dokumenty ke stažení.


Některé materiály pro práci s časovými osami přesahují rámec běžné stránky na webu. Mám teď na mysli PDF soubory, tématickou infografiku, podklady pro přípravu časové osy nebo třeba metodické listy pro školní využití časových přímek. Nechceme o ně uživatele ochudit, dáváme je tedy k dispozici ke stažení. - Zdarma.

Registrovaní uživatelé mohou všechny dokumenty rovnou stahovat, pro nové návštěvníky je vstupenkou ke stahování emailová adresa. Dokončení registrace je pak už jen následným logickým krokem. Registrace samozřejmě automaticky platí i pro přístup do systému časových os. Z provedené registrace pak plyne další výhoda: členové komunity Timixi mají nárok na upozornění na novinky v systému (emailový občasník).

Jaké materiály ke stažení tedy můžete očekávat?

Připraven je už krátký souhrn Průzkumu používání moderních technologií ve vzdělávání. Zde je zpracován dotazník, který vyplňovali studenti na základních a středních školách. Dvacetistránkový ebook obsahuje shrnuté odpovědi, grafy, slovní mapy nebo citace z průzkumu.

Druhá ukázka ke stažení se týká tvorby vlastní časové přímky. Desítky datumových formátů, které umí systém Timixi používat, jsou zpracovány do přehledné infografiky. Pomůcka se dá využít už při výběru vhodného zdroje dat pro novou časovou osu.

tip #52   V sekci Stahování najdete další podklady pro práci s časovými osami.

Jako další podklady připravujeme do sekce ke stažení metodické listy pro používání časových os při školní výuce. Pokud jste tedy download dosud nevyužili, můžete se alespoň zapsat k odběru newsletteru - včas vás na zajímavé změny upozorníme. Celoroční seriál našich tipů sice končí, nový obsah pro vás ale už připravujeme.

 

Honza Brich


 

52.

přehled   52 tipůnásledující

 

 

Photo: Janoon028 / Freepik

Publikováno: 28. 12. 2017


ver 1.7.6