Kredity. Proč vůbec kredity?

V Timixi se za časové osy vlastně ani penězi neplatí

 

kredity na časové osy (váček na peníze)

Systém Timixi je především bezplatný nástroj pro snadnou tvorbu vlastní časové osy. Pokud ale najdete v redakční nabídce hotových os různých typů nějakou zajímavou, není důvod znovu vynalézat kolo (v tomto případě: znovu vytvářet stejnou osu). Mnohé časové přímky jsou zdarma, ostatní můžete získat za symbolický obnos v kreditech, všechny ale můžete používat bez časového omezení.

Co jsou tedy v Timixi kredity a jak s nimi nakládat?

Princip kreditů vám může připomínat účtování mobilních hovorů na předplacené karty a nebudete daleko od pravdy. Po nákupu kreditů (kartou, fakturou) se připíší příslušné kredity na váš uživatelský účet v Timixi a odtud je v případě potřeby snadno čerpáte na získávání jednotlivých os. Znamená to, že za časovou osu se znalostním kvízem (cena zahrnuje oboje) dáváte ze svého uživatelského účtu právě tyto kredity.

tip #5   Kredity jsou standardním řešením pro pohodlný přístup k výběrovému obsahu nabídky Timixi.

Jednou za čas si tedy doplníte kredity ke svému profilu a dál se věnujete jen časovým osám nebo kvízům. Kredity vám užívání systému zjednoduší: nemusíte při získávání jednotlivé osy provádět žádnou finanční operaci, navíc nákupem balíčku kreditů získáte lepší cenu za kredit.

Kreditová cena osy

Cena osy v kreditech je spíš symbolická. Je nemožné vtěsnat do pár kreditů za časovou osu s kvízem náklady na vývoj systému a k tomu zaplatit práci redaktora, případně i překlad pro danou osu. Spoléháme tedy na to, že každá časová přímka si najde více uživatelů a teprve jejich množství tyto náklady pokryje. Zda tento odhad bude fungovat, můžete ovlivnit i vy - pozvěte do Timixi své přátele a podpořte tento model financování postavený na zájmu široké komunity.

 

V systému je nastavena základní cena 1 kreditu na 4 koruny. Tahle cena je ale vlastně jen teoretická - kredity za tuto plnou cenu budete nakupovat asi málokdy. Jádrem naší nabídky jsou totiž tzv. balíčky s větším počtem kreditů.

Je to jednoduché - čím větší máte balíček kreditů, tím výhodnější je pak cena za jeden kredit. V největším balíčku cena dokonce klesá pod tři koruny za kredit. Tady je výhoda použití kreditů místo přímého nakupování časových os za peníze nejvíce vidět.

Přehled o kreditech - jejich nákupech i utrácení za časové osy - máte vždy ve svém uživatelském profilu na záložce Kredity. Každá operace s kredity je zde zaznamenána i s datem provedení.

Nezapomeňte, že souputníkem kreditů jsou v Timixi žetony. Při získávání časové osy můžete totiž ušetřit a několik kreditů (které jste nakoupili) nahradit žetony (které získáte bezplatně). U žetonů se zastavím hned v dalším dílu seriálu. Zatím si kredity i žetony ještě raději šetřte a podívejte se třeba na časové osy zdarma.

 

Honza Brich


 

 

Publikováno: 31. 1. 2017


ver 1.7.6